علی رنگچیان

مطالب وبلاگ

اخبار، اطلاعیه ها و...

برداشت و تهیه نقشه از بنای موجود

نقشه­ های ساختمان معمولاً هنگامی تهیه می­ شوند که هنوز ساختمان ساخته نشده است و طراح با کمک نقشه
آنچه را در ذهن دارد به مجری ساختمان منتقل می­ کند اما گاهی این روند معکوس می ­شود.

گاهی اوقات ما نیاز به نقشه­ های یک بنای موجود داریم. مثلاً برای بازسازی یا الحاق قسمت تازه­ای به آن،
علاوه بر این بسیاری از بناهای قدیمی فاقد نقشه هستند و تهیه نقشه از آنها به ما کمک می­ کند تا دانش خود را نسبت به ایده ­های طراحی و ارزش­های معماری این بناها افزایش دهیم.

از این رو ما اقدام به تهیه نقشه از بناهای ساخته شده می ­کنیم. به این عمل برداشت یا رولوه می­ گویند.
ممکن است حتی نقشه­ های یک بنا موجود باشد اما در موقع ساخت قسمتهایی از آن تغییر کرده و مطابق نقشه
اجرا نشده باشد که بسیار هم پیش می ­آید. در چنین مواردی اگر بخواهند مثلاً بعد از چند سال تغییراتی در بنا ایجاد کنند، تهیه نقشه­ های وضع موجود بنا لازم می ­شود. همچنین ممکن است در ساختمانی که در هنگام اجرا تغییراتی در نقشه آن داده شده در پایان کار و برای برآورد هزینه، برداشت مجدد از تمام یا قسمت های تغییر یافته لازم باشد به این نوع نقشه ­ها «چون ساخت» می­ گویند.

دانلود ضمیمه بازگشت به بلاگ
دسته بندی : مطالب آموزشی , بازدید:315 , تاریخ انتشار : 1399/02/10